TORSDAG

Idag är det exakt en månad till det är beräknat att vår bebis ska komma! Längtar som in i, börjar bli extremt jobbigt att gå omkring med magen överallt trots att den inte är speciellt stor. Längtar inte direkt till att den blir större om det nu skulle ske... Firar lyckan över att jag bara behöver "stå ut" med det i ungefär en månad till med julmusik och över fyra timmars håltimme i skolan. Inte det roligaste jag varit med om.
Har förresten klippt av ungefär hälften av mitt hår. Det har verkligen växt som ogräs nu när jag varit gravid... Dock klippte jag inte av hälften på längden, utan på tjockleken (kan man säga så?) så känns som om jag inte har något kvar.. 
Nu är det iallafall bara tre timmar kvar på min kära håltimme, önska mig lycka till!
 
Enligt libero. se är bebisen lika stor som en normalstor pumpa. Ioförsig vet jag inte riktigt hur "stor" en normalstor pumpa nu är, men om det är vad jag tänker mig är det ju en jätte!...

20121126 - INSTAGRAM









MÅNDAG

Var hos barnmorskan imorse på extra kontroll eftersom mitt sf-mått inte riktigt vill följa kurvan utan hoppa lite fram och tillbaka som det själv vill. Dock var det tillbaka på kurvan idag och jag fick höra att det såg bra ut. Det är nog bara den lilla där inne som inte vill bestämma sig... Redan i magen visar den prov på att vara så lik sin pappa som möjligt. Låg och väntade och petade i nästan en halvtimme igår eftersom den inte rört sig på hela dagen, men självklart fick jag ingen respons. Utan först när jag gick ner och satte mig i soffan, då så, satte det igång och sparkas! Vill inte alls som jag vill. 
Var även på möte med syven på skolan idag. Kommer ju fortfarande ha lite kurser och kvar att göra i skolan under våren, för att jag ska kunna ta studenten. Hon trodde att det skulle kunna gå som vi bestämt, eftersom jag gjort lite i förväg och själv vet exakt vad som behövs göras. Jag vill verkligen ta studenten till våren! Att gå ut med ett så kallat "samlat betygsdokument" för att sedan läsa klart på komvux när bebisen kan börja på dagis känns sååå avlägset och tråkigt... Måste verkligen klara detta!
 
Fick förresten ett par skor på posten idag, världens fynd! Kan visa sen i ett annat inlägg, sjukt nöjd tjej haha!

LÖRDAG



Följ mig på Instagram! @nannyclaesson

Nov. 22, 2012

Väcktes av barnmorskan som ringde imorse och tyckte att jag skulle komma dit en extra gång för att mäta magen på måndag eftersom måttet inte blivit så mycket större under de senaste veckorna. Har själv inte reflekterat över det så mycket, utan har sett en liten mage som positivt. Men nu vet jag faktiskt inte. Och när jag kollade på bilder jag tagit så ser man ju lite skillnad. Men om man aldrig varit gravid innan är det inte så lätt att veta vad som är normalt och okej!



Från v. 28


Från v. 33




Från idag v. 35

ONSDAG

Som ett brev på posten!
Tänkte att jag skulle få mycket gjort på min lediga onsdag. Som vanligt slutade det hela väldigt oeffektivt än så länge...
Har iallafall hämtat Nea på fritids och ett paket på posten med lite fina saker i!


Smurfpyjamasar är ju hur gulligt som helst. Blåa smurfar är ju faktiskt könsneutralt... Blir galen på att inte veta vem det är som gömmer sig där inne! Flicka eller pojke? Pojke eller flicka?!

MÅNDAG

Idag var det dags att ta sig till barnmorskan igen. Allt var som vanligt, som vanligt alltså som det ska vara. Fick lite info om förlossning men det gick väldigt fort, skulle tänka över mer hur jag vill ha det till nästa gång. Men hur ska jag kunna det liksom? Finns ju hur mycket som helst att tänka på, veta och ha koll på. Även fast vi gick föräldrautbildning är det svårt, men det blir bra!
Måttet på magen har endast blivit en centimeter större sen vi var där för tre veckor sen (31 cm nu) så frågan är om det är en minibebis som ligger där inne?? Magen är ju inte heller så stor...

SÖNDAG

Woop, vecka 35 och jag är inte alls lika tjock som på bilden!


FREDAG



Passade på att gå inom apoteket igår när jag var i Helsingborg för att få tag på detta gravidpaket. Gratis är ju gott - så varför inte?
Gillade speciellt mycket att napparna kan lysa i mörkret och självklart är det alltid kul att läsa lite extra som jag kunde i tidningarna, trots att de inte var så aktuella... Så tummen upp för detta!

TORSDAG

Oj vad dålig jag varit på att uppdatera de senaste dagarna. Det har inte hänt så mycket egentligen, men skriver ändå upp här ifall någon skulle bry sig...
Lördag: kalas för mamma & Nea
Söndag: mys med Freddy + välgörenhetskonsert som några i min klass anordnade
Måndag: Skolan igen!
Tisdag: Mådde dåligt så stannade hemma från skolan...
Onsdag: pluggade.

Som ni ser så har det varit ett par trista dagar de senaste dagarna...
Idag var jag dock i Helsingborg hos tandläkaren! Så drygt att åka.
Skulle egentligen fått ta ut den redan i december eftersom det blir jobbigt med bebisen och allt, men nejdå... De hade inga tider så får vänta tills mars typ, jippi

SÖNDAG

Välkommen vecka 34! Mindre än 50 dagar kvar till BF, nämligen 48. Längtar så, börjar bli jobbigt med väntan och just att vara gravid nu.

Fars dag idag med, vaknade imorse med en blivande pappa bredvid mig. Känns lite töntigt att "fira" innan bebisen är ute, men något l man ju göra. Eftersom vi bor på olika ställen skrev jag ut bilder så han med fick ett exemplar..
Min egen pappa firade med att slå sig rejält hos hästarna och slå sönder en tand... När han kom hem igen fick han ett fint kort som Nea hade gjort, lotter och choklad (som han dock inte kunde äta eftersom munnen var sönder..)

Imorn är det tillbaka till allvaret och skolan efter veckorna hemma! Skönt på ett sätt, att bara sitta hemma och vänta gör ju en galen...

.





20121109

 Bild på en trött, osminkad tjockis.
Lillasyster har haft barnkalas med 16 extra barn här vilket märks både på tröttheten som slår till efteråt och oljudet under tiden de var här. Mycket mer har inte hänt idag. Njöt av sista dagen på mitt tre veckors "lov". På måndag blir det tillbaka till skolan för de sista veckorna innan jullovet och vår bebis ska komma! låt det gå fort, 50 dagar kvar tills BF idag <3

FREDAG

Hittat en rolig lista jag tänkte fylla i, vet dock inte ens om jag borde erkänna allt, haha.
 
 
När fick ni reda på att du var gravid?
Tror det var nån gång i maj.
 
Var det planerat?
Nej 
 
Hur gammal var du då? 
17
 
Vem var den första som fick veta?
Freddy, eftersom han var med och sen mamma

Hur tog din partner det?
Pass!
Men det är bra nu.
 
Mådde du illa under graviditeten?
I början var det pest, men försvann fort och nu märks det inte alls av.
 
Hade du mycket foglossningar?
Ja, har haft sen innan vecka 15. Men nu senaste veckan har den blivit ännu värre och att sitta på en vanlig stol är nu ett minne blott.
 
Hade du någon hormonrand?
Jaa jag tror det
 
Fick du bristningar?
Mjo, 
 
Vad trodde du att det skulle bli för kön?
Trodde och trodde, jag vet ju fortfarande inte. Trodde pojke från början, men nu tror jag nog lite mer flicka.
 
Vad ville du att det skulle bli för kön?
Kvittar!
 
Hade du några speciella cravings?
Tidigare ja. Apelsiner, apelsinjucie, knäckebröd med ost och bakad potatis för att nämna några...
 
Vad gillade du för mat?
Äter i princip samma som innan..
 
Någon maträtt du avskydde?
Nää inget som är annorlunda
 
Hade du halsbränna?
Ja till och från fortfarande
 
Behövde du kissa ofta?
I början var det heeela tiden, i mitte varje natt och nu är det typ som vanligt..
 
Hur mycket gick du upp?
Hittills, alldeles för mycket med denna lilla magen!
 
Är du nöjd över din graviditet?
Den har nog varit med jobbig psykiskt än fysiskt.
Har inte den största magen direkt och ibland när andra gnäller över allt undrar jag hur gravid jag verkligen är... Visst, tröttheten finns, det är jobbigt att börja sig, man är svullen och det är svårt att gå ibland med foglossningen. Men trodde det kunde bli mycket värre! (kommer det väl bli nu bara för det...)

ONSDAG

Säger bara en sak, och det är fy f*n för foglossning!!
Gör så himla ont. Innan har det ändå varit helt okej att inte kunna sitta ner för länge och att det gör lite ont att resa sig. Men nu... nej fy, jag kan inte ens sitta fem minuter på en mjuk stol innan det känns som om jag ska gå under.
Hoppas det blir bättre, så även mitt humör blir bättre, hehe.



Känner mig ungefär såhär idag, dom nalle...

INGEN VANLIG DAG

Nej idag är det absolut ingen vanlig dag, för det är min söta syters sexårsdag, hurra hurra hurra!
Längesedan man såg en lyckligare unge än när hon vaknade imorse och fick det där legohuset som hon längtat efter i evigheter. Och alla andra presenter! Med så pass mycket äldre syskon som hon har blir man tydligen rejält bortskämd, men söt är hon som ändå är så tacksam. 
Även jag var givmild och av mig fick hon både smink, parfym, godis och öronhänge. 
Blir inget kalas för henne förrän på lördag men idag kommer det ändå några och firar henne, så det blir vad jag kommer hitta på ikväll. 
 
 
Tänka sig, sex år alla redan! 
 

20121105

8 veckor tills BF <3


SÖNDAG

Har överlevt hela helgen ensam hemma trots att jag är hyfsat mörkrädd...
Dagen igår spenderades till mesta del i simhallen både med de små barnen i simskolan och med de stora på kvällen. Efteråt blev det mys hemma med Freddy, som sov här till idag. Så himla bra!
Imorgon är det tillbaka till skolan för de flesta, men mitt lov fortsätter! Kommer endast ha en lektion under den kommande veckan, awesome.

FREDAG

Spenderade gårdagen tillsammans med Freddy på Väla och en hel del shopping. Både till oss och den lilla i magen! Måste dock erkänna att en heldag med så pass mycket aktivitet dödade mina fötter och min kropp och vid tio hittade man mig helt utslagen och sovandes i soffan...

Är ensam hemma över helgen, då resten av familjen tagit sig till lalandia (kände att min bikinikropp inte va helt hundra, så valde att stanna hemma..). Så dagen idag har bestått av att va allmänt ensam hemma... Freddy har dock lovat mamma att "passa" mig över helgen så nu är vi på väg och ska kolla på bio! Kommer dock få va själv senare, så han inte vill gå upp vid sju imorgon, men det klarar jag...
RSS 2.0